Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Lisansüstü Programımız öğrencileri lisansüstü seviyesinde bilgi ile donatarak, onlara bilgisayar mühendisliği alt alanlarından kendi seçtikleri ve ilgi duydukları bir alanda bağımsız araştırma yapabilme ve disiplinler arası proje yapma imkânı vermektedir. Lisansüstü eğitim programlarımız, güçlü eğitim kadrosu, zengin ders içeriği ve proje odaklı eğitim anlayışı ile Bilgisayar Mühendisliği alanında ulusal ve uluslararası düzeyde yenilikçi projelerde görev alabilecek, uluslararası alanda rekabet edebilecek, bilim ve teknolojiyi insanlık yararına kullanabilecek, takım çalışmasına yatkın, sözlü ve yazılı iletişim becerilerine sahip araştırmacı mühendis ve bilim insanları yetiştirmeyi prensip edinmiştir.
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği için tıklayınız.
Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalında 4 farklı program yer almaktadır:
Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı
Bilgisayar Mühendisliği Doktora Programı
Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı
Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı
Dersler
Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Lisansüstü Programlarına ait ders içerikleri için tıklayınız.
Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans müfredatında en az toplam 60 AKTS, 7 adet ders ve 1 seminer dersi almak zorunludur. Dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler, iki yarıyıl süreli 60 AKTS tutarında Yüksek Lisans Tezi yapmak zorundadır. Yüksek Lisans programı toplam 120 AKTS’den oluşmaktadır. Programa ait müfredat için tıklayınız.
Bilgisayar Mühendisliği Doktora ders programı 21 krediden ve bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS’ den az olmamak şartıyla en az 7 adet lisansüstü dersi, seminer, tez önerisi, yeterlik sınavı ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS’den oluşmaktadır. Programa ait müfredat için tıklayınız.
Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı en az toplam 60 AKTS, 7 adet ders ve 1 seminer dersi almak zorunludur. Dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler, iki yarıyıl süreli 60 AKTS tutarında Yüksek Lisans Tezi yapmak zorundadır. Yüksek Lisans programı toplam 120 AKTS’den oluşmaktadır. Programa ait müfredat için tıklayınız
Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı en az toplam 60 AKTS’den az olmamak kaydıyla en az on ders ile dönem projesi dersinden oluşur. Programa ait müfredat için tıklayınız.
Araştırma Alanları
Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarında yazılım mühendisliği, paralel ve dağıtık hesaplama, yapay zekâ, veri madenciliği, görüntü işleme, makine öğrenmesi, meta-sezgisel yöntemler, doğal dil işleme, kablosuz ağlar, optimizasyon vb. araştırma alanları yer almaktadır.
Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Tezli / Tezsiz Yüksek Lisans programlarındaki araştırma alanlarında ise makine öğrenmesi, veri madenciliği, yapay zekâ, veri bilimi ve mühendisliği, derin öğrenme, yapay sinir ağları vb. konular ve uygulamaları yer almaktadır.